Ce le mai citim copiilor?

Cu totii stim cat de importanta este rutina in viata unui copil. Un program stabilit ii ofera copilului siguranta si il pregateste pentru activitatile de zi cu zi. Una dintre cele mai inportante rutine de seara este povestea citita copiilor înainte de culcare. Acesta este cel mai pretios timp pe care il poti petrece cu copilul tau, oferindu-i confort si consolidand relatia parinte-copil. Ascultarea povestilor îmbunatateste capacitatile lingvistice ale copiilor, contribuie la dezvoltarea inteligentei emotionale, favorizează dezvoltarea unei imaginatii bogate, contribuie la dezvoltarea memoriei, imbunatateste concentrarea iar beneficiile continua.

large

 

Dar cum alegem cartea potrivita pentru copilul nostru?

Pe baza principiilor montessoriene selecția titlurilor se face în funcție de etapele de dezvoltare psiho-emoțională a copilului. Pentru copii sub 3 ani este recomandata nonfictiunea, ilustratiile simple si realiste.
Cartile cu inserții de materiale, cele cu elemente mobile, cu elemente ascunse sau cu ilustratii 3D nu trebuie să lipsească din biblioteca anteprescolarului. Aceste carți antreneaza capacitatea de concentrare a copilului.
Volumele care conțin exclusiv poze stimulează limbajul și imaginația copilului. Prescolarul are nevoie și de carti despre diferite relatii de prietenie, inclusiv carti care vorbesc despre neintelegerile și certurile dintre prieteni.

12993629_1112036898818444_4422351562110447372_n

Este important sa luam in cosiderare nu doar varsta copilului ci si preferintele acestuia cand alegem o carte. Cumparaturile online sunt cu siguranta una dintre metodele de shopping preferate de catre mamici. Este rapid, usor si nu trebuie sa te deplasezi de acasa. Pentru ca nu avem mereu posibilitatea sa rasfoim o carte inainte sa o cumparam, va recomand cu caldura www.filedevis.ro. Aici gasiti review-uri la cartile pentru copii. Astfel va puteti da mai usor seama ce merita cumparat, citit, dar mai ales, ce ii va placea copilului tau. Veti gasi aici recomandari organizate pe grupe de varste, tipuri de ilustratii sau teme precum agresivitatea, tristetea etc. File de vis este cu siguranta site-ul care va va ajuta sa alegeti mai usor povestea de citit inainte de culcare.

eb76865c03115a9e1d23495704f15dd9

 

Follow:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.