Coasta de sud a Islandei cu mașina – Ininerariu

După ce am făcut turul Golden Circle cu mașina și ne-a plăcut la nebunie , am decis să vizităm și coasta de sud a Islandei tot singuri, fără tur organizat. Coasta de sud este probabil a doua cea mai populară rută turistică a Islanei, după Golden Circle.

Principalele obiective turistice de pe această rută sunt cele două cascade faimoase – Seljalandfoss și Skogafoss, și plaja cu nisip negru – Reynisfjarda, lângă orașul Vik. Drumul dus întors durează în jur de 6-7 ore, în funcție de cât timp petreci la fiecare obiectiv. Sunt aproximativ 420 km (neluând în calcul drumul spre Secret Lagoon). Pe harta de mai jos puteți vedea fiecare dintre obiectvele menționate

Dacă ești turist în Islanda, mai mult ca sigur esti cazat in Reykjavik. Primul pas este să îți umpli mașina cu sandwich-uri, pentru că pe drum nu o să ai foarte multe (cam zero) restaurante din care să alegi. Drumul pe care trebuie să îl urmezi este South 1 (S1) care te va duce până la Vik, ultimul obiectiv.

Cascada Seljalandfoss este spectaculoasă datorită faptului ca poți să mergi in spatele ei si apa curge de deasupra ta. Poți să faci niște poze tare faine aici. îți recomand o jachetă și încălțăminte water-proof pentru că o să te stropești destul de tare.

Cascada Skogafoss este spectauloase tot datorită unghiului din care se poate vedea – de sus. Poți urca niște scări, în lateraul cascadei și să privești cascada și de sus.

Plaja cu nisip negru îți taie respirația mai ales dacă nu ai mai văzut asa ceva până acum. Este un peisaj superb, sălbatic, cu stânci negre înscărite, cu multe peșteri de-a lungui plajei. Marea parcă tot neagră e.

Dacă nu vă ajung sandwich-urile din mașină 🙂 și vreți totuși să opriți undeva, puteți opri la Vik, un orășel pescăresc în apropierea plajei negre sau la Selfoss.

Pe drum spre casă, dacă mai aveți timp, vă puteți bucura de o baie fierbinte în apele termale de la Secret Lagoon.

Travel Guide – Islanda + Vlog

Golden Circle Tour cu mașina

What to pack – de ce haine ai nevoie

Follow:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *