11 Sfaturi pentru un zbor perfect

Știi persoana aia care își ține respirația la fiecare turbulență, se prinde cu ambele mâini de scaun și răsuflă ușurată când se liniștește zborul? Ei bine, acea persoană am fost eu, acum câțiva ani. N-aș fi crezut ca o sa spun vreodată că îmi face plăcere să zbor. Și nici că aș zbura vreodată de una singură. Dar uite că am făcut-o și pe asta, și nu o dată.

Unul din lucrurile care m-au ajutat cel mai mult să nu mă mai stresez înaintea oricărei cătătorii cu avionul este organizarea. În această postare vreau să vă dau câteva ponturi pentru a avea un zbor perfect, fără stres și emoții.

sfaturi pentru un zbor perfect

Înainte să pornești la drum

 • Verifica Lista TSA (Transport Administration Security) cu ce ai voie să iei cu tine în bagajul de mână. Lista o găsești aici. Să fi reținut la security pentru că ai luat cu tine în bagajul de mână obiecte interzise este ultimul lucru pe care ți-l dorești..
 • Împachetează organizat – Obiectele de care ai nevoie la aeroport – pașaport, buletin, bani etc. pune-le într-un buzunar separat sau deasupra în bagaj, într-un loc accesibil.

 

 • Salvează-ți biletul de avion și pe telefon. Eu prefer să downloadez aplicația companiei de zbor cu care urmează să călătoresc, să fac check-un-ul online și să îmi salvez biletul pe telefon. De ce? pentru că este aroape imposibil să imi uit telefonul acasa. Dacă ai biletul de avion listat, ideal ar fi să îl ai salvat și pe telefon astfel încât să îl mai poți lista o dată în cazul în care îl pierzi.

 

 • Pregătește-te pentru controlul de securitate. Dacă nu vrei să petreci mult timp la security trebuie să te organizezi puțin de acasă. Pune elecronicele și punguța cu lichide deasupra în bagaj, să ai acces ușor la ele. Încalță-te cu pantofi sport care nu trebuie dați jos la security. Lasă cureaua și bijuteriile/ceasul în bagaj. Le poți scoate din bagaj și purta chiar după ce treci de security.

 

 • Carry on essentials. Nu uita să împachetezi în bagajul de mână și lucrurile de care ai nevoie pe perioada zborului. Mereu am în bagaj o carte sau kindle-ul. Îmi descarc aplicații/jocuri pe telefon ca să treacă timpul mai repede (colouring book). Dacă e un zbor mai lung îmi pregătesc și un film pe stick. Nu uita de căști! Alte lucruri de care s-ar putea să ai nevoie – o pernă de călătotit, o eșarfă mare cu care să te poți și acoperi în caz că se face fig, o cremă de mâini și un balsam de buze.

Când ajungi la aeroport

 • Asigurăte că ajungi la timp -Mai ales dacă e un aeroport în care nu ai mai fost sau dacă știi că e un aeroport foarte mare. Mi s-a întâmplat să ajung prea târziu și să fiu nevoită să îmi cer scuze și să mă înghesui în fața cozii ca să nu îmi pierd avionul.. și nu aș mai vrea să fac asta vreodată…

 

 • Caută poarta de î,barcare/gate-ul – primul lucru pe care ar trebui să îl faci după security este să cauți gate-ul de la care zboară avionul în care urmează să te îmbarci. Astfel vei știi exact unde trebuie să te întorci cănd se deschid porțile.

 

 • Duty free shopping– Un alt avantaj dacă ajungi devreme la aeroport este că ai timp să îți petreci timpul (și să îți cheltui banii) la duty free.

 

 • Nu te pune la coadă doar pentru că toți ceilalți o fac. Durează până se îmbarcă tot avionul. Mereu aleg să stau jos până mai sunt doar 3 -4 persoane la coadă. Locul în avion oicum îți este alocat.

În avion

 • Nu te ridica în picioare chiar după ce aterizează avionul. Cum ating roțile avionului pista de aterizare se aud și centurile de siguranta desfăcându-se. În 30 de secunde toți pasagerii sunt în picioare, îngrămdiți pe culoar.Cunoașteți, nu?  Știm cu toții că mai durează până se deschid ușile. De ce să stai cu bagajul în brațe înghesuit pe culoar? Și treaba cu aplaudatul e cu totul altă poveste.

 

 • Nu uita că nu ești singur în avion. Pe scurt, nu face ce nu ți-ar plăcea să facă altcineva în avion. Adica nu te juca candy crush sa farm ville cu sonorul la maxim și nu încerca pe tine toate parfumurile din duty-free.

Follow:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *