Ce este un Bullet Journal?

Cand am descoperit primul video pe Youtube despre Bullet Journal-ing, mi s-a parut ca am intrat intr-un alt univers despre care nici nu stiam ca exista. Acum un an cautam cu disperare o agenda draguta pentru 2017 insa imi doream una mai speciala, cu un design dragut, cu spatiu suficient pentru notite si cu un “vibe” mai personal. Cand am descoperit sistemul Bullet Journal mi-am dat seama ca imi pot crea singura o astfel de agenda. Dupa un search pe Pinterest m-am simtit insa putin descurajata si am ajuns rapid la concluzia ca eu nu voi atinge acea performanta niciodata. Pagini pline de desene, watercolors, si mici opere de arta in creion sau carioca. Dar mi-am dat seama ca la fel de util (daca nu mai util, pentru mine, cel putin) este un Bullet Journal minimalist, curat, ordonat. Asa ca daca nu ai talent la desen ca si mine, nu dispera, exista speranta si pentru noi.

ce este un bullet journal

Cum sa iti creezi si tu un Bullet Journal

E simplu, ai nevoie doar de un caiet cu foi veline, liniate, patrate, cum vrei tu. Si de un pix. Daca esti incepator iti recomand pixul de la Frixtion care poate fi sters. Eu am folosit deja radiera mai mult decat credeam. Un liniar si un creion sunt si ele foarte utile. Restul tine de rabdarea si imaginatia ta.

Principiul este simplu, iti creezi paginile de care ai nevoie, unde ai nevoie de ele. Ai nevoie de un calendar pe tot anul la inceputul agendei – Future Log, Ai nevoie de un cuprins – iti creezi un cuprins si numerotezi paginile. Iti place sa ai o pagina cu rezolutiile pentru anul respectiv – iti creezi o pagina pentru rezolutii. La fel si cu zilele saptamanii. Poate nu ai nevoie de mult spatiu sa notezi Task-urile de zi cu zi dar ai nevoie de un spatiu mai mare pentru notite, liste de cumparaturi, o pagina in care sa iti notezi toate parolele, zilele de nastere. Pe scurt, ai libertatea sa iti creezi agenda cum doresti tu. Sa o decorezi cat de mult sau cat de putin doresti. Si bineinteles, poti incepe agenda cu luna si ziua in care ne aflam, nu neaparat la inceputul anului.

Primul meu Bullet Journal

Mai jos gasesti un video in care iti arat cum mi-am organizat eu primul Bullet Journal.

Produse folosite:

-CEDON A5 Planner
-Pilot Frixion Erasable Ball Pen negru 0.7
-Faber Castell Pitt artist pen negru
-Stabilo Boss Original Pastel

ce este un bullet journal

Sper că v-a plăcut acest video. Ca să fiți la curent cu toate video-urile noi, vă invit să vă abonați la canalul meu de Youtube. Multumesc pentru vizionare.

Click aici pentru mai multe DIY-uri.

Bianca

Follow:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.